Soome liftitootja KONE lahkuv juht saab erakordse lahkumishüvitise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konest lahkuv juht Matti Alahuhta.
Konest lahkuv juht Matti Alahuhta. Foto: Kone

Soome liftitootja KONE juht Matti Alahuhta teatas teisipäeval, et lahkub juhatusest, kuid jätkab nõukogus. Lahkumishüvitiseks saab Alahuhta kaheksa miljonit eurot pensionimaksetena.

Selgus, et KONE on selleks hüvitiseks raha eraldi reservi suunanud juba 2007. aastast alates ja sinna on kogunenud 7,8 miljonit eurot, vahendas Yle.fi Helsingin Sanomat.

Seega ei ole erakordne ainult lahkumishüvitise suurus ega ka see, kuidas see koguti. Tavaliselt jätavad ettevõtted lisapensioni maksmise elukindlustuse pakkujale ja hajutavad niimoodi riski, kuid seekord jätab KONE endale riski, et Alahuhta elab erakordselt kaua. Samal ajal võtab Alahuhta riski, et KONE tegutseb veel kümneid aastaid ja on võimeline talle pensioni maksma.

Alahuhta hakkab oma elu lõpuni saama 60 protsenti oma viimase seitsme aasta keskmisest palgast või 600 000 eurot aastas.

KONE edu kasvatas Alahuhta töötasu 2013. aastal koos boonustega juba 4,8 miljoni euroni, mida oli rohkem kui miljon eurot enam kui eelmisel aastal. Tõenäoliselt oli ta seega Soome kõige paremini makstud tippjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles