Pettur üritas Skype'is eestlast pesumodelliks värvata

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettur väitis, et värbab pesumodelle MJ Modelsile ja Anttilale.
Pettur väitis, et värbab pesumodelle MJ Modelsile ja Anttilale. Foto: SCANPIX

Modelliagentuuri MJ Models omanik Margit Jõgger avastas paar päeva tagasi, et Liisa nime all esinev isik üritas Skype'i kaudu värvata pesumodelli. Isik väitis vestluspartnerile, et töötab MJ Modelsis ning et tal on Jõggeri volitused taolist värbamistööd teha.

Jõggeri sõnul on sellisel viisil värbamine igapäevane ning seda mitte ainult modellinduses. «Facebookis on selline asi eriti levinud, et otsitakse kogenematuid või usaldavaid inimesi erinevaid töid tegema ja ei tea kuhu veel,» pahandab Jõgger.

Skype'i vestluse väljavõttest selgub, et Liisa väitis lisaks MJ Modelsi esindamisele ka seda, et otsib pesumodelle Anttila postimüügikataloogi. Anttila turundusjuhi Reta Lepa sõnul pole see aga kindlasti võimalik. «Meie modellid ja fotod tulevad Soomest agentuuri kaudu, me pole üldse Eestist modelle otsinud. Halens otsis küll Eestis modellisaates modelli, aga meie pole seda teinud,» kinnitab ta.

Jõgger lisab, et teab ka oma kliente, kes teevad näiteks Facebooki kaudu tööpakkumisi. «Minu meelest on see ebaprofessionaalne ja labane,» ütleb ta selle kohta ning soovitab mingit pakkumist saades kindlasti modelliagentuuridest üle kontrollida, kas nad parasjagu värbavad ning kas tunnevad väidetava värbaja nimega isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles