Suri käekellatööstuse uuendaja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Raymond Weili firma kodulehest.
Fragment Raymond Weili firma kodulehest. Foto: www.raymond-weil.com

 Pühapäeval suri kõrges vanuses Šveitsi tuntud kellafirma looja Raymond Weil, keda peetakse sealse kellatööstuse üheks suuremaks uuendajaks.

Raymond Weil taandus ettevõtte juhtimisest alles eelmisel sügisel ning ta nimetati seejärel firma aupresidendiks, teatab Local. Ettevõte jääb ka edaspidi tegutsema kui perefirma, seda hakkab juhib Weili väimees Olivier Bernheim ning kaks lapselast Elie ja Pierre Bernheim.

Weil sündis 1926. aastal Genfis ja tegi oma esimese ajanäitaja firmas Camy Watch, kus ta peagi ohjad üle võttis. 1976. aastal, keset majanduskriisi, otsustas ta jätkata üksi ja lõi oma firma, mis lähtus põhimõttest, et kellad peavad olema samaaegselt kvaliteetsed, hea disaini ja mõistliku hinnaga. «Ta oli esimene inimene, kes võttis kelli kui luksuslikku aksessuaari,» seisab ettevõtte avalduses.

Raymond Weili firmas töötab 200 inimest ning sel on neli filiaali väljaspool Šveitsi. Weili kelli, mille hinnad jäävad vahemikku 625 ja 3260 eurot, müüakse 3500 müügikohas 95 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles