Ericsson, Google ja Samsung saavutasid patendikokkuleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtted otsustasid kõik patendivaidlused lõpetada.
Ettevõtted otsustasid kõik patendivaidlused lõpetada. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi Ericsson ja Lõuna-Korea Samsung Electronics teatasid esmaspäeval, et on otsustanud kõik patendivaidlused lõpetada. Pühapäeval, vahetult enne seda olid Samsung ja Google allkirjastanud pikaajalise tehnoloogiapatentide kokkuleppe, kirjutab uudisteagentuur Six.

Ericssoni ja Samsungi kokkulepe hõlmab GSM-, UMTS- ja LTE-standarditega seotud patente. Kokkulepe mõjutab Ericssoni neljanda kvartali puhaskasumit 3,3 miljardi Rootsi krooni võrra. Kokkuleppes sisaldub ka Samsungi litsentsitasude maksmise kohustus Ericssonile. Ühtlasi lõpetab kokkulepe poolte kõik vaidlused USA rahvusvahelises kaubanduskomisjonis (ITC).

Google'i ja Samsungi kokkulepe hõlmab firmade valduses olevate patentide ristlitsentseerimist. Pooled teatasid, et saavutatud kokkulepe aitab neil süvendada koostööd uurimise ja tootearenduse vallas.

Samsungi intellektuaalse omandi keskuse juht Seungho Ahn ütles, et kokkulepe näitab ülejäänud firmadele, et koostööst on neil võita rohkem kui kulukatest patendivaidlustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles