Eurole ülemineku ettevalmistusi hinnati rahuldavaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eurole ülemineku asjatundjate komisjon hindas senist ettevalmistuste käiku rahuldavaks, teatas rahandusministeerium.


Komisjoni esimees Tea Varrak tõdes, et 12. mail Euroopa Komisjoni ja Euroopa Keskpanga poolt avaldatud lähenemisaruanded ja komisjoni soovitus Eesti liitumiseks euroalaga on hüppeliselt suurendanud avalikkuse huvi eurole üleminekuga seotud tehniliste ettevalmistuste osas.

«Ühtlasi kiirenevad valitsusasutuste ja ettevõtete, eriti pankade ettevalmistused, sest tuleb piisava ajavaruga tagada oma infosüsteemide ümberhäälestus ja põhjalik testimine enne 1. jaanuari 2011,» sõnas Varrak.

Laiema avalikkuse jaoks on esimene märk euro kasutuselevõtust Eestis hindade avaldamine nii kroonides kui eurodes, mis muutub 1. juulist kohustuslikuks.

Samuti kinnitas asjatundjate komisjoni Eesti Panga ja krediidiasutuste töögrupp, et vaadatakse üle sularahaautomaatidest paralleelkäibe perioodil (kaks nädalat alates 1. jaanuarist 2011) väljastatavate euro pangatähtede nominaalide valik.

Konkreetselt analüüsitakse küsimust, kuidas on sularahaautomaatidest võimalik väljastada ka 5-eurose nominaaliga pangatähti. Ka kommertspangad on kinnitanud, et 5-euroste pangatähtede automaatidesse lisamise küsimusega tegeletakse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles