«Ma kodus vaikselt tegin, aga see läks käest nii ära,» rääkis Räni. Tellimuste arv hakkas peagi ületama ühe mehe tootmisvõimsust. Nõnda leidis toidukoolitaja veel kaks huvilist, kellega koos oma äri püsti panna.
Õllenaudi toodang on detsembrist saadik esindatud viies suuremas Tallinna Selveris ning nende gurmeekaupluses Solarises, samuti Kaubamaja ja Stockmanni alkoholiletis.
«Kartsime rohkem ette võtta, kuna me ei tea esialgu, kuidas minema hakkab, ega oska ostukäitumist ennustada,» rääkis Räni. Detsembris müüs ettevõte juba kaks korda rohkem, kui alguses arvestanud oli. Tehase võimsus on 15 000 liitrit kuus.
Õlu villitakse Sauel asuvas pruulikojas pudelitesse käsitsi. «Seda ei tee Eestis mitte keegi teine,» oli Räni uhke.
Pruulikoja ainus täiskohaga töötaja on Räni ise – villimisel ja siltide panemisel käib siiski neli või enam inimest abiks. Õllenaut pakub ale-tüüpi õlut, mida pruulitakse pinnakääritamisel. Valikus on kuut marki õlut.
«Meil on esialgu plaan teha üksikuid partiisid päris tihedalt ka teise maitsega ja vaadata, kuidas need inimestele meeldivad,» valgustas Räni tulevikuplaane. Kui suured õlletootjad kavandavad tootmise pea pool aastat ette, siis Õllenaut võib kasvõi hommepäev marki vahetada.
«Igal meie õllel on omapärane ja tugev maitse. Suurtootja peab arvestama, et tema õlu meeldiks kõigile, aga meie mitte. Meie jaoks on oluline, et see maitseks vähemalt teatud hulgale inimestest,» rääkis Räni.