PM: Kui kõrge temperatuur kastis tekib ja kui palju korraga kasti sisse mahub?
VV: Kasti põhi kuumeneb, et lepalaast süttib, kastis endas on ca 100-120 kraadi. Kala suitsetamise puhul olen jätnud kasti kaane irvakile, et ei läheks liiga kuumaks. Minu kasti mahub ca tosin lesta.
PM: Mis on meeldejäävaimad palad, mida suitsukastis teinud oled?
VV: Kindlasti sügisene lest. Aga alati maitseb hästi ka kõige tavalisem lõhe, kas siis tervena või fileena.
PM: Näib, et õues toiduvalmistamiseks on suitsutuskast grillile tore alternatiiv. Kas selliseid kaste võib ka poest leida või peab soovija joonistega mõne meistrimehe poole pöörduma?
VV: Väiksemaid suitsutuskaste on saada pea igas ehituspoes, vaadata tasub ka kataloogikaubamajade veebikülgedelt, näiteks Anttilast. Alati tasub valida roostevabast terasest kast – lihtne puhastada ja eluiga kordades pikem, kui terasest kastil. Kui aga kasti pole, siis saab oma isikliku suitsukasti teha mõnest suuremast roostevabast kastrulist.