Eesti pokkeriäss teenis investoritele kopsaka võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker.
Pokker. Foto: SCANPIX

Eesti valitsev pokkerimeister Madis Müür, kes teenis eelmisel teisipäeval lõppenud rahvusvahelisel pokkeriturniiril Eesti kõigi aegade suurima pokkerivõidu, jagab umbes poole võidust välja tema võimetesse uskunud investoritele. Õnnemängijad teenivad seekord tagasi umbes 45kordse võidu, kirjutab Äripäev.

27aastane Müür lõpetas PokerStars Caribbean Adventure’i põhiturniiri neljanda kohaga, teenides 581 040 dollarit (425 500 eurot) auhinnaraha. Veidi üle poole summast maksab ta tagasi investoritele, kes «investeerisid» pokkerimängija osalus­tasudesse, mis avas neile võimaluse saada edu korral osa Müüri teenitavatest võidusummadest.

Müüri peale panustajatel oli seekord väga õnnelik käsi. Umbes 5000eurone investeering tõi tagasi umbes 225 000 eurot ehk 45kordselt.

«Erinevad riskide maandamise skeemid on pokkeris küllalti levinud,» sõnab Müür. Levinumateks variantideks on investoritele osakute müük, mille puhul pannakse sõltuvalt pokkerimängija rahalistest võimalustest müüki 30–70% mängust.

PokerStars Caribbean Adventure’i põhiturniirist ostsid Müürilt 29,5% osaluse eestlased. «Üks investeerimisfonditaoline üksus pokkerifoorumist Two Plus Two ostis veel 20% ja lisaks vahetasin osalusi kahe mängijaga, kes samuti turniiril mängisid,» seletas pokkeriäss.

Investoritele 45kordse kasumi teeninud Müür tõdeb, et eks see oli muidugi väga hea tulemus ning sellist tootlust näeb päris harva. «Keskmiselt võiks oodata tootlust 5–20%, kusjuures enamikul juhtudel jääks selline tehing miinusesse ning investorid ei saaks midagi tagasi.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles