Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Mis on poodides müüdav tamarind ja kuidas seda süüakse?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Eksootiline puuvili tamarind.
Eksootiline puuvili tamarind. Foto: Youtube

Rimi tutvustab oma videoklipis välimuselt üpris kummalist puuvilja tamarindi, mille viljaliha meenutab maitselt veidi ploomi ja datlit.

Tamarindiviljad meenutavad oakauna, vili on seemnete kohalt pundunud. Valmides muutub viljaliha tumepruuniks, koor muutub kõvaks ja hapraks. Tamarindi viljaliha on magushapu, maitselt meenutab veidi ploomi ja datlit.

Tamarindi magusamaid sorte võib süüa nii värskelt kui kuivatatult. Küpselt viljalt eemaldub koor kergesti, eemaldada tuleb vilja ümber olevad kiud. 

Tamarindi puu pärineb looduslikult Aafrikast, aga see on levinud kõikjale troopilistele ja lähis-troopilistele aladele nagu Lõuna-Ameerika, Lähis-Ida, Lõuna-Hiina, India, Kagu-Aasia, Austraalia.

Märksõnad

Tagasi üles