Reede pubi peakokk ja üks osanikest Sander Lillepuu ütles söögikohtade hindadest rääkides, et neist 30 protsenti moodustab tooraine maksumus ning teine kolmandik läheb töötajate palkadeks ja üürirahaks.
Toidukohtade hinnad: kolmandik tooraine eest, kolmandik kasumiks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30 protsenti pistavad omanikud kasumina tasku ning kümme protsenti kulub transpordiks, sidekuludeks ja muuks sääraseks, kirjutab Õhtuleht.
Lillepuu sõnul mängivad hindade kujunemisel kasumist suuremat rolli tooraine hind ja ruumide üür. Kasumiprotsendi suuruse määrab söögikoha juhtkond ja tavaliselt lisatakse see kogu menüüle võrdselt.
Oluliselt mõjutab roa maksumust hooajati kõikuv ja sooduskampaaniatest sõltuv tooraine hind, kusjuures Lillepuu sõnul ei saa toidukohad toorainet tavakodanikest odavamalt osta.