Leedu peaminister: Partsi seisukoht on liiga jäik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: SCANPIX

Eesti majandusministri Juhan Partsi väljendatud seisukoht, et Leedu peaks Rail Ralticuga ühendatavat Vilniuse liini ise rahastama, on liiga jäik, ütles Leedu peaminister Algirdas Butkevicius.

«Tunnen Eesti majandusministrit väga hästi ja seda avaldust võib nimetada liiga jäigaks. Kõige vaatamata loodame kõnelustel leida lahenduse,» ütles peaminister pärast valitsuse istungit ajakirjanikele.

Kui Leedu soovib Vilniuse kaasamist Rail Balticu projekti, siis peavad nad ise tegema sellel teemal vastavad uuringud ning leidma võimaluse rahastamiseks, ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kolmapäeval.

«See Vilniuse küsimus on oluline muutus, nad peaks selle ise ära tegema, sest see tõesti puudutab otseselt ainult trassikoridori Leedus, mitte midagi enamat, ega ta projekti põhiolemust ei muuda,» ütles Parts BNS-ile.

Esmaspäeval teatas Leedu transpordiminister Rimantas Sinkevičius, et kui Eesti ja Läti ei nõustu liitma Rail Balticu marsruudiga Leedu pealinna Vilniust, võib kogu projekt läbi kukkuda.

Balti riikide ja Soome ning Poola ministrid kirjutasid septembris Vilniuses alla leppele, mis on aluseks Rail Balticu raudteeühenduse ühisettevõtte loomisele, kuid alates novembrist on Leedu nõudnud Vilniuse liitmist trassiga. Vaidluste tõttu ei ole ühisfirmat senini veel asutatud.

Rail Baltic on Eestit, Lätit ja Leedut ühendav 1435 millimeetrise rööpme ehk Euroopa laiusega elektrifitseeritud raudteeühendus, mis peaks kulgema Tallinnast Riia ja Kaunase kaudu Varssavisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles