Riik annab Põhja-Eesti regionaalhaiglale 7 miljonit eurot laenu

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viga saanud naine toimetati haiglasse.
Viga saanud naine toimetati haiglasse. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Valitsus kavatseb homsel istungil heaks kiita eelnõu, mille kohaselt antakse sihtasutusele Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) 7 miljonit eurot laenu.

Eelnõu kohaselt antakse sihtasutusele PERH tõrgeteta majandustegevuse ja vajalike käibevahendite tagamiseks laenu arvelduskrediidi vormis tähtajaga 3 aastat, seisab valitsuse eelnõu seletuskirjas.

PERH tuleb oma arveldustega üle e-riigikassasse 2014. aasta veebruaris ja vajab oma igapäevase rahavoo juhtimiseks arvelduskrediiti, mis on senini aktiivselt kasutusel kommertspankades.

Arvelduskrediidi summa katab kuu alguse haigla palkade ja maksude tasumisi, sest haigekassa summad laekuvad kuu teisel poolel.

Rahandusministeerium peab võimaldama sihtasutusele igapäevase rahavoo juhtimiseks vajalikku arvelduskrediiti. Haigla lõpetab olemasolevad arvelduskrediidilepingud pankadega limiidi kasutusaja alguseks riigikassas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles