Kuidas tõsist aednikku ära tunda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsise aedniku tööhoog kestab vähemalt tund või paar.
Tõsise aedniku tööhoog kestab vähemalt tund või paar. Foto: SCANPIX

Pea igaüks on niitnud muru, omab mõnd potilille, tõmmanud peenralt mõne umbrohu välja ja hoolitsenud toataime eest. Selles mõttes võivad kõik kanda aedniku tiitlit. Kuid kuidas ära tunda tõsist aednikku?

Üks kindel tõsise aedniku tunnus on see, kui aianduskauplus või –keskus tõmbab ligi ka siis, kui sealt pole otseselt midagi vaja. Kindla ostusoovita poodi läinud tõsine aednik lahkub sealt paarikümne uue taimega, kuigi tal pole aimugi, kuhu need võiksid mahtuda. Tõsisel aednikul tuleb sellist olukorda ette tõenäoliselt mitu korda aastas.

Tõsine aednik hoolitseb oma lapsukeste eest. Ta otsib võimalusel kõikidele plaaniväliselt tärganud seemikutele ja muudele väikestele taimedele kodu. Neid ei saa ju ometi komposti hulka visata!

Tõsise aedniku loomusele pole kohane piirduda aiatöödel vaid ühe-kahe umbrohu kitkumisega. Üks aiatööhoog kestab vähemalt tund või paar.

Üsna kindlalt võivad ennast tõsiseks aednikuks lugeda need, kes saavad mõnelt teiselt aiandusega tegelevalt sõbralt tähtpäevaks kingituseks koti vihmaussikomposti.

Allikas: Amarillo.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles