Thulema taotleb saneerimise ebaõnnestumise tõttu pankrotti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Mihkel Maripuu

Mööblitootja Thulema esitas täna Harju Maakohtule avalduse pankroti välja kuulutamiseks, sest likviidsusprobleemide ja raske turuolukorra tõttu ei suudeta täita eelmise aasta oktoobris kinnitatud saneerimiskava.

Firma juhatus on tänasest sammust teavitanud töötajaid, lepingupartnereid ja võlausaldajaid. Hetkel on eesmärk jõudumööda täita lõpetamata tellimusi.

Olukorra parandamiseks finantseerisid uued aktsionärid Thulema tegevust ka ise laenude ja garantiidega. Ehkki investeeringud, püsikulude vähendamine ja aktsiakapitali viimine vastavusse äriseadustikuga parandas Thulema majandustulemusi võrreldes 2009. aasta sama perioodiga, on ettevõtte äritegevus endiselt tugevalt seotud langenud ehitusturuga ning tehtud edusammud ei ole piisavad raskuste seljatamiseks.

Aktsionärid loodavad siiski, et Thulema bränd jääb ellu ja leiab uued investorid.

Thulema aktsionärideks on Puustelli Group OY (29 protsenti), BenSov OÜ (18), OÜ Triomentor (35) ja OÜ Revalbonus (18). Neist viimased kolm omandasid osaluse saneerimisel olevas ettevõttes 2009. aasta detsembris.

Ettevõtte kohustused on 30. aprilli 2010 seisuga 40,2 miljonit krooni ning varade väärtus 38,9 miljonit krooni.

Thulema käive moodustas 2009. aastal 52,3 miljonit krooni, 2008. aastal oli see 96,2 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles