Ceres: tänavu läheb paremini tarbeaia kaup

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsetaimed.
Maitsetaimed. Foto: Helin Loik / Naisteleht

Aianduskeskuse Ceres tootejuht Lehi Aganits ütles, et kui buumi ajal osteti rohkem iluaianduseks mõeldud taimi ja istikuid, siis sel kevadel on hea minek tarbeaia kaubal.


Isegi seemnekartulit on hakatud rohkem ostma, kasvõi paari vao jagu, maitsetaimedest rääkimata, ütles Ceresi ostujuht.On märgata, et inimesed on hakanud rohkem ise värsket kasvatama. Väga populaarsed on maitsetaimede nelipakid, kus sees till, petersell, salatid.

Hinnad pole aastaga tõusnud ja kui õigel ajal jaol olla, saab kampaania korras nii mõnegi kauba isegi odavamalt kätte kui mullu. Praegu lõpeb Ceresi kauplustes tomatite müügikampaania ja algab rodode soodusmüük.

Aganitsa sõnul on ostud muutunud hästi praktiliseks ja praegu ostetakse nii mulda ja väetisi kui semmeid ja taimi. «Inimesed on muutunud väga teadlikuks ja teavad täpselt, mida tahavad, samas soovivad nad meiltki lisateavet, kuidas üht või teist taime kasvatada. Näiteks kui varem arvati, et küll see heinakõrs ise kasvab, siis nüüd juba teatakse, et muru on vaja väetada, õhutada ja õigesti niita.»

Praegu on käes ka kodu kaunistamise aeg. Suvelillede pilt on kõvasti muutunud. Kui varem küsiti põhiliselt kolme lille, milleks olid tagetes, lobeelia ja petuunia, siis nüüd on valik palju laiem ja uudisena pakub Ceres näiteks kaksikkannust ja suuterat, mis sobib oma väikeste õitega hästi rõdule.

Amplitest eelistavad ostjad selliseid, mis on kohe suured ja ilusad. Nende hind on 250 krooni tükk. Ceres on selle tarvis kasvatanud suure valik eri värvi betuuniaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles