Elroni uute diiselrongidega sõitis 11 päevaga üle 50 000 reisija

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Marko Saarm / Sakala

Aasta esimesel 11 päeval teenindajas Elron uute diiselrongidega keskmiselt 5000 reisijat päevas. Aasta jooksul loodab Elron sõita elektri- ja diiselrongidega kokku  4,6 miljonit kilomeetrit ning teenindada 5,2 miljonit reisijat.

«Tänaseks on aasta alguse olulisemad tõrked lahendatud või lahenemas ning reisijad hakkavad uue piletimüügisüsteemi korraldusega harjuma,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

Elroni juhatuse liikme Riho Seppar ütles, et diiselrongid sõidavad tänavu 2,74 miljonit kilomeetrit ning sõiduplaan on tihenenud oluliselt ka elektrirongidel.

«Kui Elektriraudtee (tänane Elron) läbis 2013. aastal elektrirongidega 1,35 miljonit kilomeetrit, siis tänavu läbivad elektrirongid plaani järgi 1,86 miljonit kilomeetrit,» märkis Riho Seppar.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel.

Elron kasutab 18 elektrirongi ja hetkel 13 diiselrongi. Järgneva viie kuu jooksul lisandub veel seitse uut diiselrongi, esimesed neist juba jaanuaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles