Erakordselt soe talv on rikkunud Saksamaa tänavuse dessertveini tegemiseks vajaliku viinamarjasaagi.
Soe talv jätab veinisõbrad väärt joogita
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiswein nime all rahvusvaheliselt tuntud dessertveini tegemiseks on vaja viinamarju, mida on külm pisut näpistanud, kirjutab Local. +15 kraadi juures püsinud temperatuuri tõttu pole aga viinamarjad tänavu pakast saanud ning nii soe talv hävitab saagi, mis vaja +7 kraadist õhutemperatuuri. Novembri lõpus olnud väike külmalaine lasi toota küll pisut dessertveini, kuid praegune soe talv on tootjate jaoks halb uudis.
Eisweini tegemiseks sobilikud marjad korjatakse alles siis, kui õues on külmakraadid (-8). Külmunud marjade pressimisel jääb külmunud vesi marjakestadesse ning saadakse puhas ja ülimagus viinamarjamahl, millest valmistataksegi kallist dessertveini.