Päevatoimetaja:
Sander Silm

Soe talv jätab veinisõbrad väärt joogita

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Jääveini tegemiseks on vaja pakast.
Jääveini tegemiseks on vaja pakast. Foto: SCANPIX

Erakordselt soe talv on rikkunud Saksamaa tänavuse dessertveini tegemiseks vajaliku viinamarjasaagi.

Eiswein nime all rahvusvaheliselt tuntud dessertveini tegemiseks on vaja viinamarju, mida on külm pisut näpistanud, kirjutab Local. +15 kraadi juures püsinud temperatuuri tõttu pole aga viinamarjad tänavu pakast saanud ning nii soe talv hävitab saagi, mis vaja +7 kraadist õhutemperatuuri. Novembri lõpus olnud väike külmalaine lasi toota küll pisut dessertveini, kuid praegune soe talv on tootjate jaoks halb uudis.

Eisweini tegemiseks sobilikud marjad korjatakse alles siis, kui õues on  külmakraadid (-8). Külmunud marjade pressimisel jääb külmunud vesi marjakestadesse ning saadakse puhas ja ülimagus viinamarjamahl, millest valmistataksegi kallist dessertveini.

Märksõnad

Tagasi üles