Rõtov: Ekspress Grupp ja Eesti Meedia võinuks jõuda kokkuleppele

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Rõtov.
Igor Rõtov. Foto: Peeter Lagovits

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov avaldas lootust, et vaidlus meediaettevõtete osaluse omandamise üle lahendatakse arbitraažikohtus kiiresti ja see ei mõju halvasti kogu meediatööstuse mainele.

Vaidluse arutamine arbitraažkohtus ehk vahekohtus peaks protsessi kiirendama, sest üldjuhul on tegemist kiirema menetlusega, kui tavalises kohtupraktikas. Kuid ka siin on Postimeest konsulteerinud advokaatide sõnul juhtumeid kolmest kuust kuni aastani.

«Olen Kadastikuga (Eesti Meedia nõus, et lugejale pole tõenäoliselt suuremat vahet, kellele need asjad lõppkokkuvõttes kuuluvad, aga olen natuke pettunud, et pooled omavahel kokkuleppele ei jõudnud,» tunnistas Rõtov. «See võimalus ei ole ju veel ka välistatud.»

Eesti Meedia pöördus eile arbitraažikohtu poole nõudega mõista Ekspress Grupilt välja 8,6 miljonit eurot. Nõude aluseks on asjaolu, et  Ekspress Grupp on rikkunud pooltevahelist lepingut ega ole  tähtaegselt tasunud AS Express Post, AS Ajakirjade Kirjastus ja AS SL Õhtuleht aktsiate omandamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles