Starmani osalemine loakonkursil tõi riigile ootamatult miljoneid lisatulu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani koduleht.
Starmani koduleht. Foto: Postimees.ee

Starmani ootamatu lisandumine 4G 800 megahertsi sagedusala litsentsitasude enampakkumisele tõi riigi tuludesse sisse täiendavalt kuni 7 miljonit eurot.

«Eeldasime kolme Eestis tegutseva telekomi ettevõtte osalemist 4G konkursil, kuid samuti oli see avatud kõigile teistele sideettevõtetele Eestis ja ka välismaal. Starmani osalemine oli kahtlemata meeldiv üllatus ning selle tulemus kajastus ka võrgulitsentside lõpphinnas,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Martin Miido BNS-ile.

4G konkursi tingimustes oli ette nähtud esimese litsentsitasuna 1 miljon eurot ja kahe järgneva alghinnaks 1,6 miljonit eurot ehk kokku minimaalselt 4,2 miljonit eurot. Tegelikuses ostis esimese loa EMT 1 miljoni euroga ja kahe viimase sagedusloa hinnaks kujunes nii Elisale kui ka Tele2-le 5,1 miljonit ehk ligi 7 miljonit eurot rohkem kui alghind.

Kui Starman ei oleks konkursil osalenud oleks vähemalt viimane sagedusluba läinud soovijale alghinnaga ehk 3,5 miljonit eurot odavamalt. Seda arvestades oleks samas ka teise sagedusloa hind võinud jääda märgatavalt madalamaks kui 5,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles