33 protsenti ehitusettevõtjatest plaanib lähikuudel töötajate arvu vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad.
Ehitajad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Konjunktuuriinstituudi värskest konjunktuurist selgub, et järgneva kolme kuu jooksul plaanib töötajate arvu vähendada 33 protsenti vastanud ehitusettevõtjatest.

Konjunktuuriinstituudi peadirektor Marje Josingu sõnul tuleneb see kõrge näitaja eelkõige ehitussektori sesoonsusest.

«Eks nad talveperioodil alati natuke vähendavad. Ehitus on meil sessoonne. Kui külm on, siis fassaadi ei ehita. Aga nüüd on muidugi lisandunud ka turu mõju,» selgitas Josing.

Eelmisel aasta detsembris plaanis töötajate arvu vähenemist järgneval kolmel kuul 26 protsenti vastanud ehitusettevõtjatest. «Nii et see on alati nii aasta lõpus olnud, aga nüüd on see võimendunud. 33 protsenti on muidugi paljuvõitu,» ütles ta.

Ehitusettevõtjate hinnangutes on Josingu sõnul sees palju tulevikukartust. Samas 2013. aasta ehitusmaht ei olnud veel oluliselt vähenenud. «Ei saa veel rääkida seisakust ehitusturul. Kortermaju, laohooneid ehitatakse ja kaubanduskeskuseid laiendatakse. Turu aktiivsus on olemas,» rääkis Josing.

«See on see reaalsus, mis meil on võibolla ka aastal 2020, kui järsku me ei saa enam nii suuri summasid Euroopa Liidu struktuurirahadest. Siis me peame niikuinii oma rahadega need teed ja ehitised valmis ehitama,» kirjeldas Josing.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles