Tallinna poed said kaheks kuuks loa saalis ja kassas erinevaid hindu näidata

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma langetas püsivalt hindu.
Prisma langetas püsivalt hindu. Foto: Liis Treimann

Riigikogu kiitis täna heaks tarbijakaitse seaduse muutmise, millega antakse Tallinna poodidele kaheks kuuks luba lisada müügimaksust tulenev protsendiline hinnatõus kaubale alles kassas, kui vastav informatsioon on poodides suurtel plakatitel sissepääsu või kassa juures.


Seadusemuudatuse autorite sõnul on kauplused Tallinnas 1. juunist kehtima hakkava müügimaksu tõttu sunnitud hinda tõstma, aga ei jõua koheselt uut silti valmis teha. Seadusemuudatusega saab protsendilise müügimaksu kuni 31. juulini lisada kassas. Selle eeltingimuseks on see, et müügisaali on nähtavale kohale paigaldatud vastavasisuline plakat, et tarbijal ei tekiks vääritimõistmist ega kaheti arusaamist.

Peaminister Andrus Ansip märkis eelmisel nädalal, et valitsus seda seadusemuudatust ei toeta. Riigikogu rahanduskomisjon otsustas valitsuse poolt tehtud märkuste tõttu eelnõu ümber teha ja mitte lubada üleminekuperioodiks seitse kuud, nagu oli algselt kavandatud.

Algselt oli mõeldud, et üleminekuperiood kuni 1. jaanuarini, mil suure tõenäosusega hakkab Eestis käibima euro. Rahanduskomisjon lühendas selle kahe kuuni ja sidus 1. augustiga, mil hakkab kehtima ausa hinnastamise kokkulepe.

Loa andmise poolt hääletas 57 riigikogulast, 1 oli vastu ja erapooletuid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles