Tootjahinnad tõusid aprillis 2,4 protsenti

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aprillis võrreldes märtsiga 0,9 protsenti ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 2,4 protsenti, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas aprillis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalltoodete tootmises ja hindade langus joogitootmises. 2009. aasta aprilliga võrreldes tõusid hinnad enim puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis tänavu aprillis võrreldes märtsiga 1,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 5,1 protsenti. Ekspordihinnaindeksit mõjutas aprillis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metallitootmises, metsamajanduses ja toiduainete tootmises ning hindade langus turbatootmises.

Impordihinnaindeks tõusis tänavu aprillis võrreldes märtsiga 2,5 protsenti ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 9,7 protsenti. Impordihinnaindeksit mõjutas aprillis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam naftasaaduste, metallide ja põllumajandussaaduste hinnatõus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles