Eesti Eine seotud uue uurimisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Eine töötaja
Eesti Eine töötaja Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Varemgi negatiivset tähelepanu äratanud toitlustusfirma Eesti Eine on segatud järgmisse ­uurimisse, sest sõlmis Mereakadeemiaga lepingu, mis ei vasta hanketingimustele, kirjutab Äripäev.

Kevadel avaldas «Pealtnägija» loo, kuidas Eesti Eine võltsis dokumente ja esitas valeandmeid, et saada 4,2 miljoni krooni eest toetust hoonele, mis oli taotlusperioodi alguseks tegelikult valmis. Selle juhtumi kohta käib Põhja prefektuuri majanduskuritegude üksuses eeluurimine.

Samal ajal on hoo sisse saanud teinegi uurimine – keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo alustas detsembris kriminaalmenetlust, millesse on taas segatud Eesti Eine.

50 000 euro võrra mugavam leping. Uus juhtum ulatub 2011. aastasse, mil Mere­akadeemia kuulutas välja hanke kadettide ja personali toitlustamiseks viieks aastaks.

Hanke võitis ainukese pakkujana Eesti Eine. Lepingu maht oli 950 000 eurot ja kestus viis aastat. Kuigi hankedokumentides oli nõue, et pakkuja investeerib toitlustamiseks 50 000 eurot, ei jõudnud see tingimus Mereakadeemia ja Eesti Eine ­vahel sõlmitud lepingusse.

Eesti Eine juht ja vastne omanik Indrek Kirss sõnas ülemöödunud nädalal, et kuuleb kriminaalmenetlusest esimest korda.

«See asi meenub mulle küll, see 50 000 eurot,» märkis Kirss. Tema sõnul täitis Eesti Eine hanketingimustes kirjas olnud kohustuse, sest Mereakadeemia Kopli tänava hoones rekonstrueeriti ja käivitati söökla.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles