/nginx/o/2010/05/19/370680t1hdfb0.jpg)
Vana hea lambašaslõkk
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2010/05/19/370680t1hdfb0.jpg)
1 kilo lambakarreed (võib ka tallekarreed kasutada, sel juhul vähenda marineerimise ja küpsetamise aega vastavalt 2 h ja 4-6 min)
1 sidruni mahl
1 tl soola
2 tl musta pipart
3 tl kuivatatud oreganot
4-5 suuremat küüslauguküünt
Riivi või haki küüslauk. Lahusta sool sidrunimahlas, lisa küüslauk, oregano, pipar ja õli. Aseta lihatükid marinaadi ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 6-8 h.
Grilli keskmisest särtsakamal kuumusel, aeg-ajalt õliga pintseldades kummaltki poolt 4 minutit. Hea lambashashlõkk on pealt krõbe ja pruunistunud, seest veel kergelt roosakas ja mahlane.