Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Vana hea lambašaslõkk

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Liina Karron

1 kilo lambakarreed (võib ka tallekarreed kasutada, sel juhul vähenda marineerimise ja küpsetamise aega vastavalt 2 h ja 4-6 min)

1 sidruni mahl

2 dloliivõli

1 tl soola

2 tl musta pipart

3 tl kuivatatud oreganot

4-5 suuremat küüslauguküünt

 

Riivi või haki küüslauk. Lahusta sool sidrunimahlas, lisa küüslauk, oregano, pipar ja õli. Aseta lihatükid marinaadi ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 6-8 h.

Grilli keskmisest särtsakamal kuumusel, aeg-ajalt õliga pintseldades kummaltki poolt 4 minutit. Hea lambashashlõkk on pealt krõbe ja pruunistunud, seest veel kergelt roosakas ja mahlane.

Märksõnad

Tagasi üles