Kartulisalat kapparite ja punase sibulaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Kartulisalat ei pea ilmtingimata kaaslaseks majoneesi küsima. Kesksuvisele grillikaaslasele sobib kenasti ka õli-sidrunikaste.

 

1 kgvärskeid kartuleid (enne kartulihooaega sobivad ka väikesed roosad kartulid, näiteks Laura)

2-3 keskmist punast sibulat

1 dlkappareid

Poole sidruni mahl või 3 spl valgeveiniäädikat

1 ½ dl oliivõli

1 tl kuivatatud punemet

¾ tl peent meresoola

Pese kartulid ja pane koorega keema. Kui tegemist väga värskete kartulitega, pole neid peale keetmist vaja koorida, kui aga tegu juba vanemate viljadega, siis koori kartulid kohe peale keetmist.

Viiluta sibulad0.5 cmpaksuselt.

Lahusta sidrunimahlas või veiniäädikas sool, lisa pune. Kalla aeglaselt, teise käega kogu aeg segades, hulka oliivõli, nii et kaste emulgeerub e. tiheneb. Tõsta sisse sibularattad ja jäta maitsestuma.

Tõsta kuumad kartulid kastme ja sibulate hulka, lisa kapparid ja lase hetk maitsestuda.

Salat sobib söömiseks nii soojalt kui ka juba jahtununa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles