Grillitud halloumi juust kikerhernesalatiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Küprose päritolu halloumi juust saab grillides kena pruuni pinna. Sobib grillitud lihade juurde niisama, granaatõunaseemnete ja koriandriga või salati peal serveerituna.

1 pk halloumi juustu

2 prk kikerherneid

3 punast paprikat

Peotäis värsket koriandrit

Jahvatatud vürtsköömneid, paprikapulbrit, kurkumit, chillihelbeid – igaüht 1-2 tl

Paar küüslauguküünt hakituna

Oliivõli, soola

Kastme jaoks:

2 spl granaatõunasiirupit

1 sidruni mahl

2 spl oliivõli

Veidi soola

Kikerherned võid juba enne grillima asumist ette valmistada. Selleks kurna kikerherned ja loputa neid sõelal voolava vee all läbi. Lase korralikult nõrguda. Võid ka köögiräti vahel veidi kuivaks patsutada.

Lase oliivõli pannil kuumaks ja kuumuta selle sees vürtse. Lisa kikerherned ja küüslauk, sega õrnalt, et kikerherned kattuks ühtlaselt vürtsi-õliseguga. Prae kikerherneid 5-7 minutit, kuni need tahenevad ja vürtside maitsed kuumaga sisse imbuvad.

Tõsta kikerherned serveerimisvaagnale.

Kui grill kuum, viska grillrestile paprikad. Lase paprikatel igast küljest mustaks tõmmata ning pane need seejärel kaussi, kata kauss toidukilega. Veidi aja pärast näpi paprikatelt mustaks tõmbunud koor maha, lõigu suurteks tükkideks ja aseta kikerhernestele.

Tükelda halloumi juust 2 cm paksusteks viiludeks, pintselda õliga ja grilli kiirelt läbi. Juust peab saavutama kuuma ja kohati krõbeda kooriku, seest aga jääma mõnusalt veniv ja sulav.

Tõsta grillitud juust salatile, nirista peale kokkusegatud kaste, kaunista ohtra koriandriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles