Tallinna parima söögikoha tiitli noppis uustulnuk kohvik Moon

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Moon.
Kohvik Moon. Foto: Artur Sadovski

Täna kuulutati välja tänavused 50 parimat restorani. Parimaks fine dining restoraniks osutus Pädaste mõisa Alexander, Tallinna ja Tartu parimate söögikohtade tiitlid läksid aga hoopiski kohvikutele - pealinnas uustulnuk Moonile ja ülikoolilinnas pannkoogikohvik Creppile.


Võrreldes eelmise aastaga on Eesti söögikohtade seas toimunud väga olulised muutused. Kiire majandusarengu aastatel heitsid kliendid restoranidele ette, et kõik nad püüavad olla ühesugused - kallid ja head.

Aga kiire arengu aeg asendus oma näo leidmise ajaga. Nüüd otsib igaüks oma teed. Teistega sarnanemine on see, mida mitte keegi enam ei soovi. Seetõttu valitakse alates sellest aastast parimaid fine dining restorane teistest eraldi.

Tallinnas esikoha pälvinud kohviku Moon avas tuntud kokk Roman Zaštšerinski alles möödunud aasta lõpus, kuid tänaseks on see kogunud juba piisavalt palju andunud fänne. Kohalik, lihtne, maitsev, taskukohane - niisugune on kohvik Mooni võidu valem.

Tartus mullu paremuselt teiseks tunnistatud Crepp oli vanasti kahel korrusel - kohvik esimesel ning liharestoran teisel. Liharestorani uksed pani aga masu kinni ning nüüd asub seal noortepärast sööki-jooki pakkuv asutus nimega Trepp. Aga Crepp on ka ilma liharestoranita tartlastele nii südamelähedane, et koht edetabelis läks hoopis paremaks.

Söögikohtade hindajateks olid seegi kord Eesti restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud kodust ning ka välismaalt. Seega hinnati suures osas konkurentide toitu, teenindust, sisekujundust ja üldist õhkkonda. Enda restorani poolt hääletada ei saanud.
 
Eraldi kategoorias toodi välja ehedalt eestimaised toidukohad, mida kindlasti tasub külastada. Nendest pingerida ei moodustatud, nimekiri on tähestikulises järjekorras.

Postimees.ee abiga toimus eraldi ka lugejate hääletus: Tartus osutus lugejate lemmikuks ka žürii poolt parimaks tunnistatud Crepp, tallinlased hääletasid aga esikohale restorani Nevskij. 
 
Küsitluse korraldas portaal Eesti Maitsed. Eesti parimaid restorane valitakse juba kolmandat aastat järjest. 

Parimad fine dining restoranid:
1. Alexander
2. Ö
3. Tchaikovsky
4. Egoist
5. Horisont
6. Bordoo
7. Stenhus
8. Vertigo
9. Ammende villa
10. Antonius
 
Tallinna parimad:
1. Moon
2. Ribe
3. La Bottega
4. Chedi
5. Museum
6. Dominic
7. Gloria
8. Kadriorg
9. Bocca
10. Tigu
11. Mekk
12. Platz
13. Rucola
14. Controvento
15. NOP
16. Villa Thai
17. Monaco
18. Nero
19. Spirit
20. Balthasar
21. Korsaar
22. Troika

Tartu parimad:
1. Crepp
2. Truffe
3. Dorpat
4. Werner
5. Vilde
6. La Dolce Vita
7. Atlantis
8. Volga                                 

Ehedad eestimaised:
Altja kõrts
Kolkja kala-sibularestoran
Lümanda söögimaja
MerMer
Metsiku Piisoni Saloon
Muhu kalakohvik
Sangaste Rukki Maja
Seto Tsäimaja
Tammuri talurestoran
Vanaema Juures


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles