Millised puu- ja köögiviljad on jaanuaris kõige maitsvamad ja soodsamad?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rimi puu- ja köögivilja aastakalendris ehk hooaja ringis on nimetatud kümme puu- ja köögivilja, mis on sel kuul kõige maitsvamad ja soodsamad.

Nendeks on avokaado, punane apelsin, punane greip, kiivi, brokkoli, apelsin, brüsselkapsas, spargel, õunad ja viinamarjad.

«Puu- ja köögiviljad on kõige maitsvamad ja soodsamad nende hooajal. Ilmselt on paljud inimesed märganud kauplustes silti «hooaeg», aga pole selge, mida see täpselt tähendab,» märkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Ta selgitas, et puu- ja köögiviljadel on hooaeg siis, kui nende valmimiseks on põllul või kasvuhoones parimad tingimused. «See on aeg aastas, mil loodus annab kõige soodsamad võimalused puu- ja köögiviljadele olla nii küpsed ja maitsvad, kui nad olla saavad. Küpsed puu- ja köögiviljad transporditakse kiiresti kaupluste lettidele, et kliendini jõuaksid kõige värskemad viljad,» rääkis Bats.

Puu- ja köögivili, millel on parasjagu hooaeg, on ka kõige vitaminiirikkam ning seega ka tervislik.

Millistes puu- ja köögiviljades on koguseliselt kõige rohkem igaks päevaks vajalikke vitamiine? Vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles