Peatus.ee andis rongi väljumise kohta valeinfot

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tarbija24 lugeja soovis 1. jaanuaril sõita Hagudist Tallinnasse. Kui peatus.ee leheküljel oli kirjas, et kell 6:41 rong väljub, siis Elroni pdf-sõiduplaanist selgus hiljem, et see rong väljub vaid tööpäeviti.

«Tahtsin hommikul sõita plaani järgi Hagudist kell 6:41 väljuma pidava rongiga Tallinnasse, aga rongi ei olnud käigus, kuigi eelnevalt nii peatus.ee-st kui ka elron.ee kodulehelt vaadatuna pidanuks see rong käigus olema,» kirjutas lugeja, kes ootas rongi 20 minutit ja seejärel loobus.

Hiljem uuris ta Elroni kodulehel olevat pdf-kujul sõiduplaani. Selguski, et see rong on käigus ainult tööpäeviti. «Kui rong on käigus tööpäeviti, siis miks on see siiski nii Elroni kui ka peatus.ee otsingus nähtav 1. jaanuari kohta otsides? Elron ise soovitas, kui nende koduleht terve päev maas oli, kasutada peatus.ee otsingut. Aga seegi on ju vale?» oli lugeja imestunud.

Elron korrigeeris

«Olen aastaid tihti rongidega sõitnud, vahel juhtub, et rong jääb hiljaks, aga sellist jama, et rongi üldse käigus ei ole ning järgmine läheb alles kahe tunni pärast, pole küll varem kogenud,» kurtis lugeja.

Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste kinnitas, et Elron korrigeeris peatus.ee sõiduplaanihalduses sõiduplaane ning nüüdsest näitab peatus.ee ka riigipühadel puhkepäevaseid väljumisi. «Elron.ee kodulehe sõiduplaaniotsing kuvab seda reisi tööpäevasena,» kinnitas Kaareste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles