Rongireisijaid tabas hommikul ebameeldiv üllatus

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus diiselrong.
Uus diiselrong. Foto: Elektriraudtee AS

Täna varahommikul selgus ootamatult, et Elron jätab salapärase erakorralise olukorra tõttu ära rongireise. Seetõttu tekkisid probleemid tööle jõudmisega, kuna asendusbusse kõigile ärajäänud väljumistele ei tagatud.

«Ootasin täna Kasemetsa peatuses kella 6.59 Elroni rongi, et Kohilasse tööle sõita. Rong aga ei tulnud isegi 15 minutit pärast õiget aega. Infot kellelgi ei olnud, kus rong on. Samal ajal valitses ka kodulehel tühjus,» kirjutas Postimehe lugeja Aarne. Tuttava abiga jõudis ta ikkagi õigeks ajaks tööle ning avastas siis Elroni kodulehte uurides, et mõned reisid jäid ära.

Elroni kodulehel seisab, et erakorralise olukorra tõttu ei väljunud täna Tallinnast 6:31 rong Raplasse. Raplast ei väljunud rong kell 8:37 Tallinnasse.

«Miks see info ei võiks varem ja paremini nähtav olla? Neid ronge kasutavad väga paljud tööinimesed, kes peatustes rongi ootavad, kuigi seda ei tule,»  pahandas Aarne.

«Ja miks ei organiseeritud asendusbusse? Järgmine rong oleks läinud alles kell 9:40 ning sellega ma oleks tööle kaks tundi hiljaks jäänud,» lisas Aarne, kelle sõnul on säärased probleemid arusaamatud. Elron on ju elektrirongidega inimesi aastaid sõidutanud ning peaks teadma, mis informatsiooni rongisõitja vajab, tõdes Aarne.

Arusaamatu erakorraline olukord

«See oleks mu esimene sõit uue rongiga olnud ja juba selline ebameeldiv üllatus lisaks sellele, et rong ebanormaalselt vara pidanuks väljuma,» lisas Aarne.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Norbert Kaareste sõnul oli teade avaldatud kodulehe avalehel. Rapla-Tallinn ärajäänud väljumist teenindasid kaks asendusbussi. Reisid jäid toimumata eriolukorra tõttu. «See puudutas meie töökorralduslikku poolt üleminekul aastavahetuse eriplaanist tavapärasele liiklusplaanile,» jäi Kaareste napisõnaliseks. Igatahes rongijuhtide puudust Elronil Kaareste sõnul ei ole - palgal on  üle 80 rongijuhi, mis olevat piisav arv kõigi väljumiste teenindamiseks.

«Saan aru, et see teade on sinna juba varahommikul pandud. Kahjuks ei alusta enamik rongiga sõitjaid päeva Elroni kodulehel surfamisega,» kirjutas veel üks Postimehe lugeja.

Kaareste kinnitusel on m.elron.ee lehel olemas info hilinemistest ja eriteadetest.

Avapäeval ligi 6000 sõitu

1. jaanuari hommikul kell 5:00 väljus esimene uus diiselrong Narva-Tallinn liinile. Alates 1. jaanuarist teenindab riigisisest reisirongiliiklust Elron, tehes seda 18 elektrirongi ja hetkel 13 diiselrongiga. Populaarseim liin avapäeval oli Tallinn-Viljandi liin Tallinn-Rapla lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles