Tosin üllatavat märki sellest, et võiksid olla ettevõtja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, et sind on töölt vallandatud, võib olla märk asjaolust, et sul on soont hoopis ettevõtlusele.
See, et sind on töölt vallandatud, võib olla märk asjaolust, et sul on soont hoopis ettevõtlusele. Foto: SCANPIX

Peaaegu igas artiklis, mis ettevõtlusest kirjutatud, märgitakse, et mitte igaühele ei sobi ettevõtjaks olemine, vaid selleks on vaja eeldusi. Rahvusvaheline müügiekspert ja ettevõtja Grant Gardone kirjutab entrepreneur.com`is tosinast märgist, mis viitavad, et inimesel võib olla soont ettevõtluseks.

Vihkad status quo`d. See, et mingeid asju on samal viisil tehtud aegade hämarusest saadik, pole sinu jaoks mingi argument.

Sul hakkab kergesti igav. Kui pead tegelema asjadega, mis on allapoole sinu võimeid, tüdined neist kergesti.

Sind on töölt lahti lastud. Sul on keeruline olla vaid väike mutrike süsteemis ning tahad teha alati asju omamoodi. Seetõttu pole ime, kui sinu tööelus on seiku, kus pidid töölt erimeelsuste tõttu lahkuma.

Sind peetakse reeglite lõhkujaks. Sa ei armasta jäiku reegleid, bürokraatiat ja poliitikat.

Oled pigem vastuvoolu ujuja. Võimalik, et sul oli juba oma vanematega vastasseis, kuna sa ei tahtnud täita reegleid. Sama jätkus koolis õpetajatega ja töökohal ülemustega.

Sa oled valmis asju paremini tegema. Näed alati, kus midagi võiks teha teistmoodi või paremini.

Oled vilets small-talk`i ajaja. Seda kunsti, kus inimesed räägivad ei-millestki, sa ei oska. See tundub pigem mõttetu ajaraiskamisena.

Sind on kunagi kiusatud. Sind on kõvasti kritiseeritud või kiusatud lapsena või teismelisena. Sellepärast sa tahadki maailmale tõestada, et oled jõud, millega võib arvestada

Oled kirglik. Võib-olla on sind kirjeldatud inimesena, kellel on raske oma ideedest loobuda ning edasi minna. Ära lase ennast veenda nagu oleks see haiglaslik või koguni puudus. Kõik suured ettevõtjad on üleni olnud haaratud oma ideest.

Ettevõtlus tundub sulle hirmutav. Ühelt poolt oled hirmul, kas saaksid üksi hakkama, kuid teisalt hirmutab sind ka mõte, et kui sa ettevõtlust ei alusta, mis saab siis. See on väga levinud hirm, sest üldiselt peetakse ettevõtlust palju riskantsemaks kui palgatööd.

Sa ei suuda lõdvestuda. Oled öösiti üleval, sest äriidee ei lase sul rahuneda. Järgmiselgi hommikul keerleb idee endiselt su peas ning segab tööd, mida peaksid tegelikult tegema.

Sa ei mahu normidesse. Õigupoolest on sul alati olnud oma nahas veidi ebamugav. See kestab seni, kui harjud mõttega, et oledki natuke teistsugune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles