Käo: ükski maksumuudatus ei tohiks rakenduda kiiremini kui aasta jooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Käo.
Jüri Käo. Foto: Toomas Huik

Suurettevõtja Jüri Käo hinnangul peaks Eesti riik senisest paremini kinni pidama reeglist, et ükski maksumuudatus ei tohiks rakenduda kiiremini kui ühe aasta pärast.

«Kõik teevad oma plaane, kiirkorras ei tohiks ükskõik milliste maksudega tegeleda. See viimaste aastate trend, et sügisel esitletakse muudatusi, mida ei ole kellegagi arutatud ja ministeerium isegi ei ole jõudnud tihtipeale analüüsida kõiki selle seaduse rakendamisega kaasnevaid probleeme, ei ole normaalne,» kirjeldas Käo Postimehele antud aastalõpuintervjuus.

Üldise maksukeskkonna mõttes peaks Käo sõnul Eestis liikuma selles suunas, et leida tee tööjõu maksukoormuse vähendamiseks. «Kuidas seda teha, on väga lai teema, aga see oleks selge hoob, millega saaksime oma majandust elavdada. Selge see, et kuskilt tuleks siis midagi asemele võtta, aga maksudiskussioon tuleks avada, äkki saaks sellest teema ka 2015. aasta valimisteks,» leidis Käo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles