Lugejate soovitused: jõululaua ülejääkidest saab teha nii pitsat kui ka kisselli

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsa on hea roog peolaula ülejääkide ära kasutamiseks.
Pitsa on hea roog peolaula ülejääkide ära kasutamiseks. Foto: SCANPIX

Pärast jõulupühi jääb ikka üht-teist piduroogadest üle, näiteks kausitäis piparkooke, poolik purk pohlamoosi või kõrvitsasalatit. Tarbija24 lugejad jagasid soovitusi, mida maitsvat neist teha võiks.

«Enne jõule tehtud piparkoogitaignast saab veel jaanipäevalgi piparkooke küpsetada. Tegelikult seisab tainas ka järgmiste jõuludeni kui on korralikult toidukilesse mähitud,» kirjutab üks lugeja. Teine soovitab piparkoogid korralikult tallele panne, sest need maitsevad väga head ka aasta pärast. Seda muidugi juhul, kui korralikult hoida.

Kui peojääkide söömisest isu täis, siis soovitab kolmas lugeja neist teha pitsat.

«Pakendan karpidesse, aga panen sügavkülma, sest mõne nädala pärast on juba jälle sellesama toidu järele suur isu,» jagab üks lugeja soovitusi.

«Moosiga saab saia või kooke süüa, salat kulub niisama söömiseks, mõnda asja annab soojendada, ka vormirooga või kartulikotlette annab teha,» soovitab lugeja. Tema sõnul maitseb seapraad külmana isegi paremini kui soojalt ja on suurepärane võileivakate. «Pohlamoosist, nagu muudestki moosidest saab mannavahtu, tarretist või kisselli ka teha,» annab ta veel näpunäiteid. Kirjutaja sõnul on ta aegade jooksul õppinud tegelikult hästi täpselt arvestama, kui palju toitu võiks pidulikul puhul kuluda. «Muidu ei pääse tüdimusest nende jääkide realiseerimisel, tahaks juba midagi muud, aga peab muudkui seni sööma, kuni kõik on otsas,» kirjutas ta. Nende peres visatakse väga harva toitu ära ja seda tõesti ainult siis, kui mõni asi on õnnetul kombel külmkapis kuidagi teiste varju jäänud ja halvaks läinud. «Ja siis viin selle õue kompostihunniku servale, et varesedki ehk saavad nokatäie.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles