Päevatoimetaja:
Sander Silm

Pühadelauale: piparkoogipavlovad kausis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Ragne Värk

Hobikokk Ragne Värk jagab oma blogis pavlovade retsepti, mida serveeritakse koos piparkookidega ja mis sobivad kenasti jõululauale. Proovi järgi!

Kuuele

Vaja läheb:

  • 4 munavalget
  • näpuotsatäis soola
  • 200 g suhkrut
  • 1 sl maisitärklist
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,75 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl valgeveiniäädikat

Toorjuustukreem:

  • 150 g toorjuustu, toasoojana
  • 1-2 sl suhkrut
  • 100 g hapukoort
  • 200 ml rõõska koort (35-protsendilist)

Serveerimiseks: piparkooke, külmutatud marju

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks. Lisa jaohaaval suhkur, ise pidevalt vahustades. Vahusta seni, kuni saad ilusa läikiva munavalgevahu.

Sega omavahel ülejäänud kuivained ning lisa läbi sõela munavalgevahule. Raputa peale äädikas ning sega kõik ettevaatlikult läbi. Laota munavalgevaht ahjuplaadile umbes 25x30 cm laiuselt. Tõsta ahjuplaat ahju, vähenda kuumust 110 kraadini ning küpseta* 40-45 minutit. Lülita ahi välja ning lase paokile jäetud ahjuuksega pavloval ahjus tunnike kuivada.

Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust lusikaga vahule, lisa suhkur ja hapukoor. Vahusta rõõsk koor ning lisa ettevaatlikult toorjuustusegule. Sega ühtlaseks.

Lõika pavlova kuueks ning purusta kergelt need kaussidesse. Jaga toorjuustutäidis kaussidesse pavlovate peale. Peale purusta piparkooke ning külmutatud marju.

*NB! Küpsemise ajal ära ahjuust ava.

Tagasi üles