Hobikokk Ragne Värk jagab oma blogis pavlovade retsepti, mida serveeritakse koos piparkookidega ja mis sobivad kenasti jõululauale. Proovi järgi!
Pühadelauale: piparkoogipavlovad kausis
Kuuele
Vaja läheb:
- 4 munavalget
- näpuotsatäis soola
- 200 g suhkrut
- 1 sl maisitärklist
- 2 tl vanillisuhkrut
- 0,75 tl piparkoogimaitseainet
- 1 tl valgeveiniäädikat
Toorjuustukreem:
- 150 g toorjuustu, toasoojana
- 1-2 sl suhkrut
- 100 g hapukoort
- 200 ml rõõska koort (35-protsendilist)
Serveerimiseks: piparkooke, külmutatud marju
Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks. Lisa jaohaaval suhkur, ise pidevalt vahustades. Vahusta seni, kuni saad ilusa läikiva munavalgevahu.
Sega omavahel ülejäänud kuivained ning lisa läbi sõela munavalgevahule. Raputa peale äädikas ning sega kõik ettevaatlikult läbi. Laota munavalgevaht ahjuplaadile umbes 25x30 cm laiuselt. Tõsta ahjuplaat ahju, vähenda kuumust 110 kraadini ning küpseta* 40-45 minutit. Lülita ahi välja ning lase paokile jäetud ahjuuksega pavloval ahjus tunnike kuivada.
Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust lusikaga vahule, lisa suhkur ja hapukoor. Vahusta rõõsk koor ning lisa ettevaatlikult toorjuustusegule. Sega ühtlaseks.
Lõika pavlova kuueks ning purusta kergelt need kaussidesse. Jaga toorjuustutäidis kaussidesse pavlovate peale. Peale purusta piparkooke ning külmutatud marju.
*NB! Küpsemise ajal ära ahjuust ava.