Vaata: mänguasi, mis töötab nutitelefoniga

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasja sisse käib nutitelefon.
Mänguasja sisse käib nutitelefon. Foto: Ubooly kodulehekülg

Ubooly räägib nii väikelastele kui teismelistele jutte, nalju, mängib mänge ja isegi muusikat. Kuid see maksab palju vähem, kui arvata võiks, kirjutab The Telegraph.

«Mänguasjatööstus on katki. Suured mänguasjatootjad keskenduvad müügile, kuid ei huvitu vähimalgi määral säilitamisest. Nad toovad kauba sisse, see pannakse riiulitele ja ongi kõik», räägib Ubooly kaasasutaja ja tegevdirektor Carly Gloge.

Ta üritab teha midagi, millega ehk ainult Lego on varem hakkama saanud – luua mänguasja, millega lapsed üles kasvades mängiksid, väikelapseeast teismeliseaastateni.

Isegi pärast jõudude ühendamist Apple’iga, võitleb Gloge Uboolyga sektori «suurte tegijatega», kuid pehmel Furby-laadsel elukal on salarelv. Miski, mis on enamus inimestel olemas ning tihtipeale rohkem kui üks – mobiiltelefon.

Lapsevanemad laevad alla aplikatsiooni, panevad oma nutitelefoni Ubooly sisse ning telefoniekraanist saab mänguasja nägu. Nii on lastel kiirelt interaktiivne pehme mänguasi, mida saab iga vanuse jaoks kohandada. Olemas on ka suurem Ubooly, mis töötab iPad miniga.

«Me ei tahtnud järjekordset mänguasja, millega vanemad rahul pole ning mis on lihtsalt asi,» räägib Gloge. Ta toob välja uuringu, mille tulemuste kohaselt lõpetavad lapsed uute mänguasjadega mängimise nädala jooksul. «Meie esmaeesmärgiks on säilitamine. Meile ei meeldi mõte, et mänguasjad on ühekordsed,» lisab ta.

Et laste huvi hoida, lisanduvad aplikatsioonile iganädalaselt uued lood ja tegevused. «Aplikatsiooni saab lisada oma lapse huvisid, näiteks klaverimäng, kassid või haid ja lemmiksöögiks pitsa,» selgitab Gloge. «Nii et ühele väikesele poisile võib Ubooly rääkida loo temanimelisest dinosaurusest, kes armastab pitsat ja keda ootab ees suur seiklus,» lisab ta.

Kõik see aga maksab palju vähem, kui arvata võib. Pärast Ubooly soetamist Apple’i poest umbes 30 euro eest, muutub vabalt kättesaadavaks ka suur hulk tasuta materjali.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles