Elion: uut teleripulti saab kasutada seda vaatamata

Liis Velsker
, Tarbija 24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni digiTV vana ja uus pult.
Elioni digiTV vana ja uus pult. Foto: Andres Haabu / Postimees

Vastakaid emotsioone on telerivaatajates tekitanud Elioni uus, kõigest üheksa nupuga pult, millega esmapilgul näib kümnete kanalite vahel liikumine aeganõudev.

«Vasakust klahvist saab kiiresti ette kanalite nimekirja, kui ei taha kõiki kanaleid läbi käia. OK nupuga saab ette põhimenüü. Kui on soov minna vaatama spordikanalit, siis võib ette võtta spordikanali listi. Need on kõige kiiremad navigeerimisvõimalused,» tutvustas Elioni sisuteenuste juht Paul-Kristjan Lilje uut pulti ja menüüd.

Puldi väljatöötamisel oli Elioni meeskonnal Lilje sõnul kaks lähtekohta: esimene lähtekoht oli see, et pulti oleks võimalik opereerida pöidla tegevusulatuses, teine põhimõte seisnes selles, et teleri kasutamisel ei peaks pidama dialoogi teleri ja puldi vahel. «Näiteks varem olid puldil valikud tähistatud värviliste mummudega. Nõnda lugesin ma ekraanilt, et kui tahan kasutada mingit funktsiooni, siis pean vajutama kollast ja otsisin puldilt üles kollase nupu. Nüüd ei pea enam puldile vaatama,» selgitas Lilje.

Sama minimalistlikku joont hoiavad ka näiteks Ameerika suurtootjad Apple TV ja Roku, kes keskenduvad sellele, et käivitad kõike OK nupuga. «Meie näeme televisiooni tulevikuna seda, et ta on rohkem kasutaja juhitud. Ma ise valin, mida vaatan – ma ei klõpsuta kanaleid läbi,» sõnas Lilje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles