Postimees avaldab soolase jõuluhõrgutise konkursile laekunud ja äramärgitud retsepti. Retsepti autoriks on Aire Orula.
Soolane jõuluhõrgutis: siidris suplev küülik
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1 küülik (tervena või raguuna)
1 liiter (kodust) kuiva õunasiidrit
2-4 loorberilehte
1 spl mett või tumedat suhkrut
4-5 küüslauguküünt
1-2 sibulat
2 porgandit
Juursellerit
Estragoni, rosmariini
Soola, pipart
Pruunista küülik või raguu tulisel pannil võis kenasti pruuniks ja aseta haudepotti. Lisa maitseained ja juurviljad, sool, pipar ning mesi. Kalla üle kuuma siidriga ja pista eelsoojendatud ahju. Alusta 200C juures 20-30 minutit ning siis alanda kuumust 170C-ni. Hauta 2 kuni 2,5 tundi, aegajalt vedeliku olemasolu kontrollides. Vajadusel lisa siidrit või õunamahla. Serveeri ürdikartulite, ahjujuurikate ja värske salatiga.