Postimehe soolase jõuluhõrgutise võistlusele laekus arvukalt põnevaid retsepte ning võitjaks osutus Mihkel Mikkelsaare BBQ- õpetus. Peaauhinnaks on 150-eurone kinkekorv restoranilt Meat Market.
Postimehe retseptivõistluse võitja on selgunud
Postimehe auhinna pälvivad Aire Orula siidris suplev küülik ja Kaisa Ling, kes jagas oma tulise tšillikastme retsepti.
«Need on põnevad retseptid ja just sellised, mida võiks välja tuua,» kommenteeris žürii esimees Maitseelamused Grupi peakokk Joel Ostrat. Ta lisas, et tavaliselt kiputakse verivorsti igas poosis millegi sisse mähkima. Ostrati sõnul on väga tore, et paljud osalejaid olid oma roogadele omapärased nimed pannud.
Palju õnne võitjatele! Toimetus võtab teiega ühendust.
Võiduretsept – pereisa jõulu-BBQ
Võta käntsakas sea- või metskitseliha (2 kg umbes).
Osta poest Santa Maria ananassi mopkaste.
Sega see mopkaste ürtidega - basiilik, rosmariin, pipar.
Vedelda törts mett ja sega see kastme hulka.
Võib lisada jõuluvürtse, kuid mitte palju.
Soovitavalt lisa ka mõni apelsin, mis on tükeldatud.
Marinaadi võid panna ka suurema törtsu Vana Tallinna.
Sega kaste ja lase lihal selles olla ühe öö jagu (sest tavaliselt ettevalmistused tehakse õhtul).
Liha sussutamisega hakka pihta kuskil 6 tundi enne planeeritud söögiaega.
Igal juhul siis tuleb teha BBQ-ahju tuli ja katta ahi tekkidega.
Paraja kuumuse saavutamisel tuleb liha valmis panna
ja ahju.
Ahju kõrvale tuleb võtta sõltuvalt ilmast pisut juua. Kui temperatuur on ca 0 kraadi ringis, siis paar porterit, kui alla 0 kraadi, siis pudel jäägermeistrit.
Sussutada, puhuda ning palvetada, et tuli tormis ära ei kustuks.
Vahepeal kustutada juhuslikke leeke, kui kattev tekk põlema süttib.
Liha kata aeg-ajalt mopkastmega.
Umbes 2 tundi enne valmimist ümbritseda BBQ liha verivorstidega ja need ka ära moppida.
Vanduda ilma ja lubada, et enam iial ei tee!
Kaks tundi pärast plaanitud valmimisaega tänad jumalat, et roog valmis sai ja lähed tuppa nautima.