Värske Briti rahandusminister läheb pangaboonuste kallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Osborne.
George Osborne. Foto: AP / Scanpix

Peale uue Briti koalitsioonivalitsuse ametisseastumist on pankuritel põhjust oma töötasu pärast muretseda, kuna rahandusministri George Osborne’i meelest teenivad nad liiga palju.

«Selge on see, et pangandussektori palgatasemed on ülejäänud ühiskonna palgatasemete suhtes tasakaalust väljas ning ma ei usu, et see mõjuks eriti tervislikult pangandussektorile endale ega ka sidemetele, mis meid kui ühiskonda ühte seovad,» ütleb ta.

On need aga üksnes sõnad? Või on rahandusministril tõsi taga ning palgatasemete allapoole toomiseks ka konkreetsed ettepanekud valmis?

Osborne kummutab kuulujutud, nagu oleks tal varuks järjekordne maks, mida pankurite boonustele kehtestada. Küll aga rõhutab ta, et koalitsioonileppes on kirjas: uus valitsus astub samme boonuste ohjeldamiseks.

«Ma tahan teha seda efektiivsel moel,» ütles Osborne said. «Ühte lähenemist Gordon Brown juba demonstreeris ja kuulutas lihtsalt välja suurte pangaboonuste ajastu lõpu. Aga see polnud ilmtingimata efektiivne.»

Osborne annab mõista, et tõenäolisemalt üritab uus valitsus kehtestada pankadele ühte neist maksudest, mille Rahvusvaheline Valuutafond pankade jaoks ette pani. Nimelt seda, mida arvestataks «kasumitelt ja ametitasudelt».

Küsimust tuleb aga vaadelda IMFi ja G20 kõneluste kontekstis, ütles rahandusminister.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles