Sester: käibemaksu eelnõu tuleks uuesti avada

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Toomas Huik

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri hinnangul tuleks praeguse informatsiooni järgi uuesti avada käibemaksuseaduse muudatuse eelnõu, mille president otsustas eile välja kuulutamata jätta.

President jättis väljakuulutamata möödunud nädalal riigikogus vastuvõetud muudatuse, mille kohaselt oleks muutunud üle 1000-euroste tehingute deklareerimine kohustuslikuks.

«Muudatuse eesmärk on kõigi osapoolte hinnangul õigustatud ja on öeldud, et see on probleem, millega peaks tegelema. Mitte ainult president, kõik erakonnad on seda nentinud, » kommenteeris Sester.

Rahanduskomisjon on olnud Sesteri sõnul presidendiga mitmes asjas ühte meelt ning kõiki presidendi tõstatud küsimusi on komisjon ka käsitlenud.

Sesteri sõnul oli eelnõu riigikogusse jõudes selgelt toores, kuid kahe kuu jooksul, mil parlament seda menetles, said paljud küsimused vastused. Komisjoni esimehe sõnul on põhiküsimuse selle meetme proportsionaalsus – kas olemasolevad analüüsid annad õigustuse selliste ettevõtlusvabaduse riivet

«Kui president tunnetab, et tuleb teha veelgi sügavamad täiendavad analüüsid, siis nii tulebki teha, » nentis Sester.

Käibemaksuseaduse muudatuse eelnõu tuleb riigikogu suures saalis uuesti arutlusele jaanuari keskpaigas. Parlamendil on seejärel võimalus esitada see muutmata kujul uuesti presidendile, kes siis saab sellega riigikohtusse minna, või avada see uuesti aruteludeks. «Minu ettepanek on avada ja tulla selle juurde tagasi, luua töögrupid ja teemaga edasi tegeleda, » kommenteeris rahanduskomisjoni esimees.

Sesteri sõnul võetakse teema üles ilmselt uue aasta esimestel rahanduskomisjoni istungitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles