Üliõpilased eelistavad töötada Estonian Airis, Tallinkis ja Skype’is

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi sponsorlennuk.
Estonian Airi sponsorlennuk. Foto: Raigo Pajula.

Üliõpilaste hulgas tehtud tööandja maine uuring  näitab, et tudengid peavad töökoha valikul kõige olulisemaks huvitavat ja arendavat tööd, kõige eelistatum tööandja on üliõpilaste hinnangul Estonian Air.


Tudengid peavad töökoha valikul kõige olulisemaks huvitavat ja arendavat tööd, head sisekliimat ja häid suhteid töökaaslastega, selgus Instar EBC poolt läbi viidud uuringust.

«Tulemused näitavad, et noored lähtuvad töökoha valikul eeskätt «pehmetest väärtustest». Töötasu on kindlasti noorte jaoks oluline, kuid keeruline olukord majanduses on pannud noori väärtustama palgast enam töö sisu ja töökoha stabiilsust,» märkis Instar EBC konsultant Tarmo Seliste.

Kõige rohkem on üliõpilased huvitatud töötamisest Estonian Airis, Skype’is ja Tallinkis. Vastanutest 57 protsenti eelistab töötada erasektoris, 39 protsenti  avalikus sektoris ja 4 protsenti kolmandas sektoris.

Kui vaadata tudengite karjääriootusi viie aasta perspektiivis, siis peavad tudengid oluliseks arenemist tunnustatud spetsialistiks (94 protsenti), teadmiste ja kogemuste omandamist ettevõtte teistes valdkondades (87 protsenti), töökogemuse omandamist välismaal (54 protsenti) ning juhi positsiooni saavutamist (50 protsenti).

«Enamik noortest soovib areneda tunnustatud spetsialistiks omas valdkonnas. Üllatuslik on, et ainult iga teine tudeng väärtustab juhi positsiooni saavutamist,» sõnas Seliste.

Kõige rohkem infot tööandjate kohta saavad tudengid ettevõtete kodulehtedelt, tööotsimiskeskkondadest ja praktikantide programmidest.

Instar EBC tegi uuringu aprillis 20 Eesti kõrgkooli tudengite hulgas. Uuringus osales 2000 üliõpilast ehituse, humanitaar, infotehnoloogia, inseneri, juhtimise, logistika ja majanduse erialadelt bakalaureuse ja magistriõppes. Instar EBC on tööandja brändingu agentuur, mis tegeleb tööandja maine konsultatsioonide pakkumisega Balti riikides.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles