Jõululaual võiks olla ka midagi magusat. Miks mitte proovida Santa Maria retsepti järgi valmistatud pidulikku pähklikooki, mida katab hõrk safranikreem?
Pähklikook safranikreemiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähklikook safranikreemiga
- 4 dl nisujahu
- 3 1/2 dl suhkrut
- 1/2 tl soola
- 2 tl kardemoni, jahvatatuna
- 1 sl kaneeli, jahvatatuna
- 1/2 tl muskaatpähklit, jahvatatuna
- 1 tl söögisoodat
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 1/2 dl rapsi- või päevalilleõli
- 3 muna
- 3 dl peeti, riivituna
- 3 dl Kreeka pähkleid, tükeldatuna
Safranikreem:
- 200 g toorjuustu
- 1 1/2 dl tuhksuhkrut
- näpuotsaga safranit
- 1 sl kuuma vett
Kuumuta ahi 175 kraadini. Võta lahtikäiv koogivorm diameetriga 24 cm. Määri vorm võiga ja puista üle jahuga. Sega kokku kuivained. Sega õli ja kanamunad ühtlaseks massiks. Lisa jahusegu, riivitud peet ja tükeldatud pähklid. Kalla tainas võiga määritud vormi ja küpseta ahjus umbes 45 minutit. Lase koogil vormis jahtuda. Eemalda jahtunud koogilt vorm.
Safranikreemi valmistamiseks lisa safranile 1 sl kuuma vett ja lase 5 minutit seista. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur ja safran siledaks massiks. Kanna kreem jahtunud koogile.