«Mina sooviksin küsida, kas natuke roheliseks läinud kartulit võib ikka veel süüa, kui roheline osa ära koorida, või tuleks ikkagi terve kartul ära visata?» küsis Tarbija24 lugeja.
Lugeja küsib: kas roheliste plekkidega kartulit võib veel süüa?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastab Jõgeva sordiaretuse instituudi teadur Ilmar Polli:
Kui kartul on veidike mõnest otsast roheline, siis piisab selle rohelise otsa ära lõikamisest ja ülejäänud korraliku värvusega kartul kõlbab söögiks. Kindluse mõttes tuleks selline kartul keeta, sest keetmisel mürgine solaniin eraldub keeduvette ja selle ära valades eemaldatakse kartulist. Üleni rohelised kartulid tuleb aga ära visata või tarvitada seemnekartuliks, sest nendest keetmisel solaniin täielikult ei eraldu.