/nginx/o/2013/12/17/2699446t1h0357.jpg)
«Mina sooviksin küsida, kas natuke roheliseks läinud kartulit võib ikka veel süüa, kui roheline osa ära koorida, või tuleks ikkagi terve kartul ära visata?» küsis Tarbija24 lugeja.
«Mina sooviksin küsida, kas natuke roheliseks läinud kartulit võib ikka veel süüa, kui roheline osa ära koorida, või tuleks ikkagi terve kartul ära visata?» küsis Tarbija24 lugeja.
Vastab Jõgeva sordiaretuse instituudi teadur Ilmar Polli:
Kui kartul on veidike mõnest otsast roheline, siis piisab selle rohelise otsa ära lõikamisest ja ülejäänud korraliku värvusega kartul kõlbab söögiks. Kindluse mõttes tuleks selline kartul keeta, sest keetmisel mürgine solaniin eraldub keeduvette ja selle ära valades eemaldatakse kartulist. Üleni rohelised kartulid tuleb aga ära visata või tarvitada seemnekartuliks, sest nendest keetmisel solaniin täielikult ei eraldu.