Sooman: euro tulek annab kinnisvaraturul juba täna tunda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisavara juhatuse liige Peep Sooman.
Pindi Kinnisavara juhatuse liige Peep Sooman. Foto: Liis Treimann

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on euro ootus mõjutanud kinnisvaraturgu juba pikemat aega ja hilljutine positiivne otsus ei mõjuta enam suurt midagi.

«Kui seni Saksamaa kinnisvaraäris tegutsev härra mõtles, kas soetada Eestis midagi või mitte, siis nüüd sai ta kindlust juurde, sest isegi siis, kui ta ostab siin kinnistu praegu kroonide eest, teab ta, et tuleval aastal on see euros kaubeldav,» tõi Sooman näite euro otsuse mõjust.

Soomani sõnul on ka osal investeerimisfondidel põhimõte, et ainult 20 protsenti varadest investeeritakse eurotsooni välistesse riikidesse. Niisaid investorid nüüd tema hinnangul väga tugeva sõnumi.

Ka paljud Eesti eraisikud on lükanud oma kinnisvara müügi või mõne muu tehingu edasi tuleva aasta peale, mil Eestis peaks juba krooni asemel märksa kindlam raha kasutusel olema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles