Kui traditsiooniliselt juuakse glögi kuumana, lisades sellele rosinaid ja mandleid, siis rahvusvahelistel kokteilivõistlustel kõrgelt tunnustatud Olympic Casino baaridaam Kelly Pappi glögikokteilide retseptid pakuvad talvisele joogile uusi lähenemisnurki.
Glögist saab teha ka kokteili
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glögikokteilid
Jõuluaja soojus
- 8 cl kuuma klassikalist glögi (alkoholisisaldus 14%)
- 1 cl Galliano likööri
- 2 viilu apelsini
- 2 kaneelipulka
Kalla kuum glögi ja Galliano liköör konjakiklaasi, lisa kaneelipulgad ja apelsiniviilud.
Talverõõm
- 4 cl klassikalist glögi (alkoholisisaldus 14%)
- 2 cl Bols Peach likööri
- 1 tl Monin Amaretto siirupit
- 5 lehte värsket piparmünti
- 2 cl rõõska koort
Vala kõik komponendid šeikerisse ning loksuta tugevalt. Serveeri kokteiliklaasis.
Meenutusi suvest
- 8 cl alkoholivaba glögi
- 1 cl maasikapüreed
- 1 cl mangopüreed
- 5 lehte värsket piparmünti
- 4 cl ilma mullita vett
Vala kõik komponendid šeikerisse ning loksuta tugevalt. Serveeri koos jääga šampanjaklaasis.