Vahur Kraft lahkub Nordea Eesti juhi kohalt

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kraft.
Vahur Kraft. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vahur Kraft lahkub Nordea Eesti juhi kohalt 31. jaanuaril, uueks juhatuse esimeheks saab senine jae- ja korporatiivpanganduse juht Andreas Laane.

Nordea Grupi Balti panganduse juhi Inga Skisakeri sõnul on Vahur Kraft otsustanud lahkuda Nordea Eesti juhatuse esimehe kohalt ning tema viimane tööpäev on 31. jaanuar 2014, teatas pank.

Kraft on töötanud Nordea Eesti juhina alates 2005. aastast.  «Leppisime Vahur Kraftiga tema viimaseks tööpäevaks kokku jaanuari lõpu, et enne veel ühiselt selle aasta majandustulemustele joon alla tõmmata,» lausus Skisaker. «Nordea on teinud Vahur Krafti juhtimisel läbi jõulise arengu ning hindame tema panust väga kõrgelt.»

«Olen otsustanud pärast enam kui kaheksat Nordeale elatud aastat panga juhi kohalt lahkuda. Nordea on minu jaoks valmis. Selle aja sisse mahub palju olulisi muutusi ja otsuseid nagu panga ülesehitamine ja areng, eurole ülemineku sujuv korraldus, finantskriisiga toimetulek, karmistunud pangandusreeglitega kohanemine. Leian, et nüüd, mil stabiilne areng on saavutatud, on paras aeg muutusteks ning anda juhtimine üle uutele tublidele tegijatele,» sõnas Vahur Kraft. «Usun, et Nordea jätkab tulemuslikku kliendikeskset strateegiat ka edaspidi.»

«Nordea Eestist on tänaseks kasvanud tugeva turupositsiooniga targalt juhitud pank, millest annavad tunnistust ka mitmed rahvusvahelised auhinnad,» lisas Skisaker.

Seoses VEB fondi uurimusega on varasemalt ka liikunud spekulatsioone, et Kraft võib seoses sellega oma kohast Nordea pangas ilma jääda. Selle aasta oktoobri lõpus lükkas Eesti Pank ümber kõik keskpanga kunagise presidendi Krafti tellitud analüüsi väited ning märkis, et audiitorfirma Rödl & Partner analüüs koosnes oletustest ja kunstlikest tähelepanekutest.

Nimelt esitas Kraft oktoobris riigikogu VEB fondi uurimiskomisjonile enda tellitud analüüsi tulemused, kus nimetatakse vääraks keskpanga audiitorite seniseid väiteid, nagu oleks VEB fondi nõudeid puudutav kiri võltsitud.

Nordea panga kommunikatsioonijuhi Jane-Liina Liiva jätab spekulatsioonid kommenteerimata ja ütleb E24le, et Krafti lahkumine on seotud sellega, et ta ise avaldas soovi edasi liikuda.

«Ta on üle kaheksa aasta panka juhtinud. Tema jaoks on Nordea valmis ning ta soovib peale mõningast puhkamist oma uusi plaane ja ideid hakata realiseerima,» kommenteeris Liiva.

Alates 2014. aasta 1. veebruarist asub Nordea Eesti juhatuse esimehe kohale Andreas Laane. Balti regiooni juhi Skisakeri sõnul on  Laane ennast tõestanud kui selge nägemuse, pikaaegse kogemuse ja suure töövõimega juht.

Laane on Nordeas töötanud alates 2007. aastast, millest kaks viimast aastat juhtinud jae- ja korporatiivpangandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles