Ekspress ei plaani täna raha maksta, kuid loodab ikka kokkuleppele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin (paremal).
Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin (paremal). Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Meediakontserni Ekspress Grupp juht Gunnar Kobin kinnitas, et ei plaani hakata täna Eesti Meediale raha üle kandma, kuid loodab endiselt kohtuvälisele kokkuleppele, kirjutab ERR uudisteportaal.

Kobin kinnitas täna ERR-i uudisteportaalile, et ei plaani maksta.

«Oleks küll üsna narr, kui me, teatades reedel, et meie arvates on Eesti Meedia meievahelist lepingut rikkunud, hakkaks täna kuhugi raha üle kandma,» ütles ta.

Kobini sõnul on Ekspress Grupp esimesest päevast alates soovinud lepingu ja seaduste täitmist ning aktsionäride võrdset kohtlemist, millest kahjuks ei ole midagi välja tulnud.

«Positiivse inimesena loodan siiski leida kohtuväliselt tee mõistliku lahenduseni, aga kui see peaks ebaõnnestuma, siis õnneks on meil riigis kohtud, kes suudavad selgeks teha, kes on kes,» rääkis ta.

Ekspress Grupp teatas reedel, et kuna nende hinnangul on Eesti Meedia rikkunud pooltevahelisi aktsionäride lepinguid ning takistanud seetõttu neil omandada poolte ühisettevõtjate aktsiad, pöörduvad nad oma õiguste kaitseks vahekohtusse ning nõuavad lepingute rikkumiste eest leppetrahvide tasumist 3,5 miljonit eurot.

Samuti taganes Ekspress Grupp poolte ühisettevõtja AS Express Post aktsiate väljaostulepingust.

Hagis, mis esitatakse vahekohtule esimesel võimalusel, nõuab Ekspress Grupp Eesti Meedia muuhulgas lepingute rikkumiste eest leppetrahvide tasumist summas vähemalt 3,5 miljonit eurot, seisab reedeses börsiteates.

Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik ütles reedel Ekspress Grupi kohtuga ähvardamist kommenteerides, et ilmselt pole neil ühisettevõtete ostuks raha ja nüüd püütakse leida viise oma kohustusest eemale hiilida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles