Päevatoimetaja:
Sander Silm
Saada vihje

Kookoseküpsised šokolaadiglasuuriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Kookoseküpsised šokolaadiglasuuriga
Kookoseküpsised šokolaadiglasuuriga Foto: santa maria

Jõuluvana kingikotti võib pista ka midagi söödavat. Santa Maria soovitab selleks valmistada kookoseküpsiseid, mida katab mõnus šokolaadiglasuur.

Kookoseküpsised šokolaadiglasuuriga, 20 tk

  • 50 g võid
  • 1 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl ingverit, jahvatatuna
  • 200 g kookoshelbeid

Glasuur:

  • 200 g valget šokolaadi
  • punast toiduvärvi või mahla

Sulata või ja lase jahtuda. Sega kokku muna, suhkur, ingver ja kookoshelbed, kuid ära vahusta. Lisa sulatatud või ja sega. Lase tainal umbes 10 minutit taheneda. Kuumuta ahi 175 kraadini. Tõsta tainatupsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskosas 10–15 minutit.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad ja lisa sellele toiduvärv. Kasta küpsised glasuuri sisse. Kaunista kookoshelvestega.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles