Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2013/12/13/2688284t1h46a6.jpg)
Jõuluvana kingikotti võib pista ka midagi söödavat. Santa Maria soovitab selleks valmistada kookoseküpsiseid, mida katab mõnus šokolaadiglasuur.
Kookoseküpsised šokolaadiglasuuriga, 20 tk
- 50 g võid
- 1 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 sl ingverit, jahvatatuna
- 200 g kookoshelbeid
Glasuur:
- 200 g valget šokolaadi
- punast toiduvärvi või mahla
Sulata või ja lase jahtuda. Sega kokku muna, suhkur, ingver ja kookoshelbed, kuid ära vahusta. Lisa sulatatud või ja sega. Lase tainal umbes 10 minutit taheneda. Kuumuta ahi 175 kraadini. Tõsta tainatupsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskosas 10–15 minutit.
Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad ja lisa sellele toiduvärv. Kasta küpsised glasuuri sisse. Kaunista kookoshelvestega.