Soomlased ostsid Eesti suurima puksiirifirma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLN03:TALLINNA SADAM, VAADE MERELT :TALLINN,EESTI, 12DEC00-
Vaated merelt Tallinnale ja sadamatele. Vaade sadamale, ees firma PKL puksiir Orion, taga Tallinki laev Vana Tallinn.
kr/Foto KÜLLIKE ROOVÄLI   POSTIMEES
TLN03:TALLINNA SADAM, VAADE MERELT :TALLINN,EESTI, 12DEC00- Vaated merelt Tallinnale ja sadamatele. Vaade sadamale, ees firma PKL puksiir Orion, taga Tallinki laev Vana Tallinn. kr/Foto KÜLLIKE ROOVÄLI POSTIMEES Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/EMF

Soomes ja Eestis tegutsev puksiirifirma Alfons Håkans ostis investeerimisfondilt Amber Trust II ja mõnedelt Eesti investoritelt Eesti suurima puksiirifirma PKL.

«Alfons Håkans ostis sel nädalal investeerimisfondilt Amber Trust II ja mõnedelt Eesti investoritelt firma PKL aktsiad,» kinnitas PKL-i tegevdirektor Deniss Lazarev neljapäeval BNS-ile. Tema sõnul on firma juhtkonnal tehingut raske kommenteerida, kuna see toimus aktsionäride tasemel.

Lazarev lisas, et Euroopa laevanduses ja sealhulgas puksiiriäris toimub koondumine. See hõlmab nüüd ka PKL-i, mis sai tugeva investori. Lazarevi sõnul on PKL-i positsioon Eesti ja Läti sadamates tugev, firma käsutuses on moodne laevastik.

Alfons Håkansi Eesti filiaal ostutehingut BNS-ile kommenteerima ei soostunud.

Håkansist saab ostu teel Soome ning Balti riikide suurim puksiirifirma, kirjutas Kauppalehti neljapäeval.

Pärast tehingu sõlmimist on Håkansil Soomes, Eestis ja Lätis üle 40 sadamapuksiiri. PKL-il on Tallinna, Muuga, Sillamäe, Paldiski, Riia ja Ventspilsi sadamas 14 puksiiri.

PKL-le kuulub Eestis ligikaudu 75-protsendiline turuosa. Mullu sai kontsern 7,1 miljoni eurose käibe juures 626 000 eurot puhaskasumit. Ettevõtte Läti sidusettevõte PKL Flote AS, mis kuulub poolenisti Läti riigile, sai mullu 1,354 miljonit eurot konsolideeritud kasumit.

Alfons Håkansi Eesti tütarfirma teenis mullu 1,7 miljoni eurose käibe juures 19 000 eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles