Kudrin kärpis eelarvedefitsiidi prognoosi aastaks 2010

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin (vasakul) koos Šveitsi kollegi Hans-Rudolf Merziga.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin (vasakul) koos Šveitsi kollegi Hans-Rudolf Merziga. Foto: SCANPIX

Vene rahandusminister Aleksei Kudrin alandas 2010. aasta eelarvepuudujäägi prognoosi 5,4 protsendini.

Praegu on eelarve koostatud arvestusega, et puudujääk jääb 6,8 protsendi tasemele sisemajanduse kogutoodangust (SKT), vahendas RIA Novosti.

Kudrini sõnul võib eelarve koguni plussi jõuda, kui nafta hinnad peaksid kerkima 95 dollarini barreli eest. Praegu liigub Vene nafta Urals barreli hind 80 dollari läheduses.

Suhteliselt kõrge toornafta hind toob Venemaa eelarvesse lisavahendeid, mis võimaldab ametnikel kulutada Reservfondi kavandatust aeglasemalt.

Kudrin rääkis tänasel majandusarengu ministeeriumi ja rahandusministeeriumi ühiskolleegiumil, et kui varem oletati, et Reservfond saab rahast tühjaks 2010. aastal, siis nüüd on kindel, et see toimub 2011. aastal.

2011. aasta eelarve jääb prognooside järgi 4 protsendiga miinusesse juhul, kui naftabarreli hind on 70 dollarit. Defitsiit võib kujuneda 8-protsendiseks juhul, kui barrel maksab keskmiselt 50 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles